fbpx

VDO Fleet Карти: Управление на автопарка с помощта на Вашия тахограф

Интересно ви е как може да използвате така или иначе задължителния тахограф в помощ на Вашия бизнес? Функцията „Карти“ на VDO Fleet е един от начините!

Функцията „Карти“ на VDO Fleet оптимизира управлението на автопарка, като осигурява проследяване и контрол в реално време на вашите превозни средства, използвайки само вашия тахограф. С този инструмент ще можете да планирате маршрути със 100% точност, минимизирайки закъсненията и оптимизирайки времето за доставка. Освен това управлението на нарушения става по-ефективно, като ви дава незабавен преглед на всички дейности на вашия автопарк. С VDO Fleet Карти можете да повишите ефективността на вашия автопарк, просто като използвате своя тахограф. Нека да ви разкажем повече.

VDO Fleet Карти

Картите са нова функционалност, която VDO Fleet включва. Той е проектиран за планиране на транспортни маршрути от вашия компютър или през вашия смартфон с приложението VDO Fleet.
Тази интеграция гарантира, че можете лесно да осъществявате достъп и да наблюдавате информацията за местоположението на вашия автопарк в реално време.

С какво е полезна тази интеграция?

• Показва по-точно времето за доставка благодарение на данните за местоположението в реално време.
• Записва началния/крайния адрес и изминатите километри.
• Предлага планове за маршрути, които се базират на периодите на шофиране и почивка.
• Позволява ефективно управление на нарушения, тъй като предлага постоянна и достъпна видимост на дейностите на автопарка.
• Позволява ви да планирате маршрути с по-голяма точност, за да сведете до минимум закъсненията и престоя.
• Освен това ще имате достъп до историята на маршрутите.

Този нов инструмент ще работи за вас и ще ви помогне да намалите разходите чрез увеличаване на производителността на работното време на шофьорите. В допълнение, това ще ви позволи да спестите време и да изпълните работа си без закъснения.

Картите са достъпни както от вашия компютър, така и от мобилното приложение на вашия смартфон, което ви позволява да останете свързани с вашия автопарк, когато не сте в офиса.

Как работи?

Функцията Карти проверява за нови данни на всеки 10 минути и актуализира списъка с превозни средства вляво, както и самата карта с новите данни. Информацията, която ще видите на картите, винаги е най-новата налична информация.

Разположение на водачи

VDO Fleet също така ще ви помогне да изчислите седмичното време за шофиране и почивка, оставащото време за шофиране и необходимите почивки, за да ви дадат ясна представа за седмичното работно време на вашите водачи и да избегнете възможни глоби при управление на вашия автопарк.

В комбинация с хардуера Remote DL 4G и чрез DTCO VDO Counter, оставащите времена за шофиране се предоставят почти в реално време, така че можете лесно да вземете решение за евентуално спиране на вашите водачи и да предотвратите тяхното санкциониране.

Ще можете да визуализирате и анализирате също:

Оставащо време за шофиране: водачите имат 10 часа за ежедневно шофиране и 9 часа, ако са изконсумирали 2-те разрешени удължения.
Оставащо време за почивка: Показва продължителността на следващата необходима почивка или оставащата продължителност на текущата почивка, ако е в ход.
Седмичен толеранс: Броят пъти, в които водачът може да удължи дневното шофиране до 10 часа или да вземе намалена дневна почивка от 9 часа въз основа на текущите си дейности.
Информация за смяната на водача: Показва кога приключва текущата смяна на водача и продължителността на следващата задължителна почивка или оставащата продължителност на текущата, ако тя вече е в ход.

История

Натискайки върху „история“ ще имате достъп до маршрута, по който вашите превозни средства са минали през избрания ден. Шофьорът, курсът, времето и посоката ще бъдат показани.

Подробности за всяко превозно средство

Когато изберете едно превозно средство, страничната лента се променя от списък с превозни средства към подробности за превозното средство и ще ви предостави по-конкретна информация за избраното превозно средство.

Искате да научите още за това как може да помогнете на бизнеса си с VDO fleet?

Scroll to Top