fbpx

Не излагайте транспорта си на риск!

Въвеждането на „Пакет Мобилност I” изисква използването на второ поколение интелигентни тахографи за международен транспорт.
Разбираме предизвикателствата, пред които са изправени транспортните компании, но е време да бъдете проактивни и да оборудвате превозните си средства с технологията, необходима за съответствие с европейските разпоредби.

Вече са ясни и предстоящите санкции:

Италия

В Италия управлението на превозно средство без одобрен тахограф се наказва с глоба между 866 и 3464 евро. Освен това шофьорската книжка се отнема от 15 дни до три месеца.

Собственикът на превозното средство или транспортната компания също могат да бъдат глобени между 831 и 3328 евро и  освен това трябва да сменят тахографа в рамките на 10 дни.

Полша

Извършването на автомобилен транспорт с товарно превозно средство без необходимия тахограф води до административна глоба в размер на 2278 евро.

Австрия

Санкцията за неизползване на одобрен тахограф в Австрия е между 400 евро и 5000 евро.

Германия

В Германия, съгласно Регламент 1054/2020, липсата на подходящ тахограф е административно нарушение, което се наказва с глоба от 1500 евро.

Холандия

В Холандия неинсталирането навреме на тахограф от второ поколение, версия 2, се наказва с глоба от 4400 евро.

Чехия

В Чехия управлението с неодобрен тахограф се наказва с глоба до 350 000 чешки крони (CZK).

Словакия

В Словакия може да очаквате административна глоба между 1 659 и 16 596 евро. Трябва също така да се отбележи, че контролните органи имат право да задържат свидетелството за регистрация и регистрационните табели, които след отстраняване на проблема/смяна на тахографа се връщат на транспортната фирма.

Испания

Ако извършвате международен транспорт и не сте оборудвани с интелигентния тахограф в съответствие с Регламент 1054/2020, може да ви бъде наложена глоба от 2001 евро.

Освен това превозното средство ще бъде спряно от движение.

Франция

Във Франция са въведени едни от най-строгите мерки, а именно 30 000 евро глоба и една година затвор.

Унгария

Ако не инсталирате навреме интелигентен тахограф от второ поколение, версия 2, това може да доведе до значителни глоби и в Унгария. Според разпоредбите санкцията за това нарушение е 800 000 унгарски форинта, което е приблизително 2057,01 евро по текущия курс.

Румъния

Превозно средство, с тахограф, който не отговаря на законовите изисквания, се наказва с глоби между 1800 и 2400 евро.

А вие готови ли сте да спазите разпоредбите преди крайните срокове? Не чакайте повече. Осигурете непрекъснатост на Вашия международен транспорт като направите смяната навреме.

Scroll to Top