fbpx

EU Пакет Мобилност I – възползвайте се от потенциала

Нови трудови, социални и пътни разпоредби влизат в сила с Пакет за мобилност I на ЕС. За по-добър контрол и прилагане на тези стандарти е необходим технически подобрен ЕС тахограф. Още от 21 август 2023 г. всички новорегистрирани превозни средства над 3,5 тона трябва да бъдат оборудвани с новото поколение – втора версия интелигентни тахографи. DTCO 4.1 е тахографа, който отговаря на всички необходими изисквания. Новите услуги на VDO за управление на автопаркове също предлагат набор от иновативни услуги, които спомагат за оптимизиране на потенциала на това прецизно устройство.

Помислете за европейското работно време
VDO Fleet Tachograph Management взема предвид различни национални разпоредби за работното време в Европа, като например изискванията за нощен труд. Можете да се възползвате от автоматично генериранe на удостоверения за дейности на водачи и справки за да информирате шофьорите си за оставащото работно време.

Не губете своя международен лиценз
С едно натискане на бутон, услугата VDO Fleet Scorecard ви дава преглед на всички нарушения в целия автопарк и всеки водач. Можете незабавно да видите дали има риск от превишаване на лимитите и дали грешки при планиране или неправилно поведение на отделни водачи са причината за нарушенията. Това ви позволява да реагирате своевременно и целенасочено.

Управлявайте риска
Услугата “Каталог на глобите” на VDO Fleet комбинира данни от DTCO с вида на нарушението и специфичния за страната размер на глобата. Това означава, че можете да определите текущия риск от глоби за автопарка и за отделните водачи след всяко изтегляне на данни от тахографа.

Запис за преминаване на граница
С DTCO 4.1 е много по-лесно за водачите да документират преминаването на границите. Услугата VDO Fleet Tachograph Management поддържа управлението на автопарк чрез включване на различни национални разпоредби, а в бъдеще – и в изчисленията на заплатите.

Действайте сега!
Подгответе се за преоборудване днес.

Новите разпоредби предвиждат, че всички превозни средства, активни в международния транспорт с първа версия интелигентен тахограф, трябва да бъдат оборудвани с новата, втора версия интелигентен тахограф, до 19 август 2025 г. Това означава, че до тогава трябва да се преоборудвате с DTCO 4.1.

Въпреки това трябва да се предприемат действия сега. Особено за закъснелите, които все още използват аналогов или дигитален тахограф. Това е така, защото тези превозни средства трябва да бъдат преоборудвани до най-новата втора версия на интелигентен тахограф до 31 декември 2024 г., ако искат да осъществяват международен транспорт.

Пазете се от натоварване на крайния срок
Тъй като може да се очаква натрупване на график в сервизите за тахографи, добра идея е внимателно да планирате предварително подмяната. Най-добре е да планирате преоборудване заедно с редовна поддръжка, или периодична проверка, тъй като това ще ви спести време на престой. Вие сте в най-добрите ръце в един от повече от 30 сервиза на VDO на територията на България.

Scroll to Top